Приклад и полуложа на "Силма"
5 posters
Страница 2 от 3
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Приклад и полуложа на "Силма"
First topic message reminder :
Здравейте, майстори!
..аз пак "от главата-за краката" почвам...Като ми видя ИЖовката, дето я бях рязал миналата зима( http://sa4moknives.wordpress.com/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8-2013/%D0%BF%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B0/ ), един запален фен на тунинговани оръжия(и стар клиент - правил съм му таман 9 ножа), реши да ме "изпробва"..и ми докара италианката.Умувахме върху различни сюжети на тунинга, ама накрая реши: правиш я като твоята, да съм сигурен как ще изглежда, и без това аз само за пилешки лов я ползвам, само кучето да бъде лабрадор-като моето...И аз я захапах..та реших да пиша тук и да показвам етапи, не толкова да гледате, ами най-вече да ме критикувате и съветвате.Първом и теглих две шкурки( 180 и 400) - да и сваля фабричния лак.Да спомена - пушката е среден клас - иноксова глава, гравирана с фазани и патки, ама химично-серийна гравюра.Орехови дървении(както споменах - лакирани), за капак и се различаваха по цвят - полуложата е по-червеникава.Сега ще опитам да кача и снимки...да, ама нещо не става - пак ще чета, и ще пробвам, извинете ме
Здравейте, майстори!
..аз пак "от главата-за краката" почвам...Като ми видя ИЖовката, дето я бях рязал миналата зима( http://sa4moknives.wordpress.com/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B1%D0%BE%D1%82%D0%B8-2013/%D0%BF%D1%83%D1%88%D0%BA%D0%B0/ ), един запален фен на тунинговани оръжия(и стар клиент - правил съм му таман 9 ножа), реши да ме "изпробва"..и ми докара италианката.Умувахме върху различни сюжети на тунинга, ама накрая реши: правиш я като твоята, да съм сигурен как ще изглежда, и без това аз само за пилешки лов я ползвам, само кучето да бъде лабрадор-като моето...И аз я захапах..та реших да пиша тук и да показвам етапи, не толкова да гледате, ами най-вече да ме критикувате и съветвате.Първом и теглих две шкурки( 180 и 400) - да и сваля фабричния лак.Да спомена - пушката е среден клас - иноксова глава, гравирана с фазани и патки, ама химично-серийна гравюра.Орехови дървении(както споменах - лакирани), за капак и се различаваха по цвят - полуложата е по-червеникава.Сега ще опитам да кача и снимки...да, ама нещо не става - пак ще чета, и ще пробвам, извинете ме
Re: Приклад и полуложа на "Силма"
Дедо ще ме оставиш да се изложа ли (да има да се посмеете после ) каква е тази работа с запечатването?sa4mo написа:А за настръхването на резбата не се безпокоя - минал съм я с маслен байц, така че тя е "запечатана", един вид. И още поне един път ще я минавам, да потъмнее още.
А бе, запечатване е моя измишльотина като термин - Бате Гена ме открехна за тоз мурафет - просто разреден асфалт лак - хем запечатва порите, хем тонира, хем и лъскавина дава. Може да се изтрие с кореселин, ако не ти хареса, но не докрай.Днеска захапвам чемширената пета(пак трябва да лея сребърни види, мамка х,ми )anmarinov написа:Дедо ще ме оставиш да се изложа ли (да има да се посмеете после ) каква е тази работа с запечатването?
Здравейте ,
Ееееей, гати готината тема се е заформила лелееее
Браво на Вас !!!!!!
Антоне, фона го правя с борчета. Може също така да се прави и с така наречения матуар. Той представлява буквално едно малко чукче за пържоли.
Бай sa4mo , байц му е майката с оеднаквяването. Асфалта няма да свърши работа, както навярно вече си се убедил.
Ако някой иска , мога да му купя гранулиран орехов байц, като ония стария от едно време. Само да свирка.
Ееееей, гати готината тема се е заформила лелееее
Браво на Вас !!!!!!
Антоне, фона го правя с борчета. Може също така да се прави и с така наречения матуар. Той представлява буквално едно малко чукче за пържоли.
Бай sa4mo , байц му е майката с оеднаквяването. Асфалта няма да свърши работа, както навярно вече си се убедил.
Ако някой иска , мога да му купя гранулиран орехов байц, като ония стария от едно време. Само да свирка.
Гена, аз асфалтлак слагам само на резбицата, тя поначало ще е доста по-тъмна от гладките части - баш те са проблема.Днеска взех един кестенов байц на Силт, както препоръча и Росен, и утре почвам опитите..Пък квото кабя покаже...evgeni написа:
Бай sa4mo , байц му е майката с оеднаквяването. Асфалта няма да свърши работа, както навярно вече си се убедил....Ако някой иска , мога да му купя гранулиран орехов байц, като ония стария от едно време. Само да свирка.
По-късно, кат си взема "комката"(грозданката, де ), ще гледам да ви пусна снимка на заготовките за петата, със здраве!
И ЧЕСТИТ ВИ НИКУЛДЕН!
Здравейте, момци!..снощи "комката" ми дойде в повече , та затова едва сега пиша..ами днеска избачках петата
..няма кво да обяснявам - то от снимките е ясно - чемшир, орех,набивка.Утре ще нарежа малко финтифлюшки, и я завинтвам, със здраве!
..няма кво да обяснявам - то от снимките е ясно - чемшир, орех,набивка.Утре ще нарежа малко финтифлюшки, и я завинтвам, със здраве!
Ще има, ама се чудя дали да е кожа - може и фибър да сложа, че по-твърд и кантовете се полират по-лесно
Мерхаба! Днеска оправих и тапата(ошашавих се).Снимките са гадни, ама на иФскуфствена светлина - толкоз
..със здраве!
..със здраве!
Мерхаба, пичоолар!
..айде пак - гадни снимки - днеска набих инкрустацията по полуложата, утре почвам да я гриза като дърт дървояд
..отпред - на челото на полуложата даже още не съм изшлайфал цианакрилата(ама то е за 10 минути работа).Утре(живот и здраве) ще имам височайше посещение от клиента - да си избере най-сетне какви животинки да му апликирам, и ги захапвам и тях.Та така, със здраве!..че вече взе да ми писва таз пушка
..айде пак - гадни снимки - днеска набих инкрустацията по полуложата, утре почвам да я гриза като дърт дървояд
..отпред - на челото на полуложата даже още не съм изшлайфал цианакрилата(ама то е за 10 минути работа).Утре(живот и здраве) ще имам височайше посещение от клиента - да си избере най-сетне какви животинки да му апликирам, и ги захапвам и тях.Та така, със здраве!..че вече взе да ми писва таз пушка
Селям! Полуложата е готова, почвам да глася животинките - отляво ще е "Вук гони елен", а отдясно "баба Меца вдига скандал"
Със здраве!
Със здраве!
Караш ме да се опуля дедо. Големи парчета чемшир а и не знам защо но си мисля че ако намалиш животинките ще стои по добре.
..май си прав - ще трябва да ги намаля...АМА ЗНАШ ЛИ КАК СЕ РЕЖАТ дребни живинки без микроскоп, ми аз съм дедо-недоскифanmarinov написа:Караш ме да се опуля дедо. Големи парчета чемшир а и не знам защо но си мисля че ако намалиш животинките ще стои по добре.
Респект и от мен.
Отлична работа завиждам ти на търпението.
Отлична работа завиждам ти на търпението.
rosen_ivv- Брой мнения : 65
Пак ще ви мъча с гадни снимки-днешната работа:
..послушах ви за размера на добичетата(намалих с 10%) - действително е по-добре!Ай да видим кви ще ги оакам нататък..
..послушах ви за размера на добичетата(намалих с 10%) - действително е по-добре!Ай да видим кви ще ги оакам нататък..
Не можел да режи, не виждал бил Бих казал че си дедо Са4мо "лазара"
Мехаба, момчета!
..оБсирането - в снимки:
Кусури - бол!!! ..като разбра клиента, че пушката иска редовно поддържане на покритието, и ревна - "лакирай!..те - италианците, да не са по-глупави, че я бяха лакирали.." - и аз я лакирах.Ама - ГЛЮПАВ, ПУСТО! - не взех мат-лак, ами гланцов..и тя стана лъскава - кат сИгански алаброс(познайте с колко зор е снимана - и пак има бликове - другата седмица ще я преснимам на дневна светлина)
Другите кусуре - вука нещо не можах да го докарам, един такъв неубедителен ми се види...дръвчетата и тревичките трябваше да ги оставя с естествения цвят - да се открояват повече на тъмния фонД..чимширените апликации са доста изпъкнали(трябваше да ги вкопая по-дълбоко, или да ги изравня почти с основата)...задтилъка(фабричния) простее - ама за него не се разбрахме да го тунинговам...та така - сигур и много други недостатъци има, затова - казвайте, докат е време(тоягата е още в мен, ако мога - ще изправлявам)
Със здраве, и не ме жалете с каменьчетата!
..оБсирането - в снимки:
Кусури - бол!!! ..като разбра клиента, че пушката иска редовно поддържане на покритието, и ревна - "лакирай!..те - италианците, да не са по-глупави, че я бяха лакирали.." - и аз я лакирах.Ама - ГЛЮПАВ, ПУСТО! - не взех мат-лак, ами гланцов..и тя стана лъскава - кат сИгански алаброс(познайте с колко зор е снимана - и пак има бликове - другата седмица ще я преснимам на дневна светлина)
Другите кусуре - вука нещо не можах да го докарам, един такъв неубедителен ми се види...дръвчетата и тревичките трябваше да ги оставя с естествения цвят - да се открояват повече на тъмния фонД..чимширените апликации са доста изпъкнали(трябваше да ги вкопая по-дълбоко, или да ги изравня почти с основата)...задтилъка(фабричния) простее - ама за него не се разбрахме да го тунинговам...та така - сигур и много други недостатъци има, затова - казвайте, докат е време(тоягата е още в мен, ако мога - ще изправлявам)
Със здраве, и не ме жалете с каменьчетата!
Много хубава е станала Петьо, само дето тоя лак и на мен не ми се вързва..., пък косурите само ти си ги знаеш и сигурно следващият път не би ги повторил.
Леле как сте я гледжосали !?!?
Харна е станала бай sa4mo, богата като украса.
Моят въпрос е :
Като прикладваш, елена не драска ли на бузата?
Харна е станала бай sa4mo, богата като украса.
Моят въпрос е :
Като прикладваш, елена не драска ли на бузата?
Ей ся я извадих от калъфа и прикладвах - не драска - рогите нарочно съм ги свалил до 0,5 мм височина от основата, останалата част от добичето идва под бузата и не пречи. Обаче...не знам как ще я водят на излет - като знам аз как си фърлям тоягите, дето падне...
п.п. върти ми се в канчето една мисла - в понеделник да взема да и избърша лака с кореселин, и да и метна една-две ръце мат-лак, а...?
п.п. върти ми се в канчето една мисла - в понеделник да взема да и избърша лака с кореселин, и да и метна една-две ръце мат-лак, а...?
Изглежда шеметно като музеен експонат, богато украсена и защитена. Иначе респект дедо евалла!
Ах тия клиенти.Накарай го да види по високия им клас оръжие на италианците дебелия лак е за
конвейра. Иначе отличен 6.
конвейра. Иначе отличен 6.
rosen_ivv- Брой мнения : 65
Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Приклад на Блазер
» Емблема на БГ Лов върху приклад
» Дърворезба върху приклад за Blaser R93 - "Big Five"
» Емблема на БГ Лов върху приклад
» Дърворезба върху приклад за Blaser R93 - "Big Five"
Страница 2 от 3
Права за този форум: